پژوهشگرانتوصیه میکنند به کودکان نوشابه انرژیزا ندهید. یک محقق کاناداییدراینباره هشدار داد: نوشابههای انرژیزا در واقع نسل جدیدی از قهوههستند با این تفاوت که مقدار بسیار بیشتری کافئین و قند دارند و بنابراینمیتوانند تاثیر منفی روی سلامت افراد بویژه کودکان داشته باشند. ![]() به گزارش ایسنا ، استفانیکوت، متخصص تغذیه در گروه ضربت تغذیه و سلامت در دانشگاه مونترال خاطرنشانکرد: امروزه برای بسیاری از دانشآموزان مصرف نوشیدنیهای انرژیزا با هدفافزایش تمرکز در حین مطالعه در طول شب کاری غیرمتعارف و استثنایی نیست واغلب این نوشیدنیها برای بیدار ماندن در شب و درسخواندن جایگزین قهوهشده است. بر اساس گزارشی که در سال 2008 به چاپ رسید یک سازمانرسمی کانادایی اعلام کرد که یکمیلیارد و 5 میلیون قوطی نوشابه انرژیزایرد بول در سال 2004 تنها در آمریکا به فروش رسیده است. همین نرخ مصرف نیزدر کانادا مشاهده شده است و این روند مصرف در بین افراد 18 تا 24 سال روبه افزایش است اما تحقیقات نشان میدهد نرخ مصرف این نوشیدنیها این روزهادر بین نوجوانان و کودکان کم سن و سالتر نیز بیشتر و متداولتر شده و اینآمار منجر به نگرانی مسوولان بهداشتی کانادا شده است. |
|
پژوهشگران پارک فناوری همدان موفق به طراحی و ساخت ماسک تصفیه هوا شدند که قادر است علاوه بر تصفیه کامل هوا، دمای آن را نیز مطلوب کند.
این ماسک دارای دو فیلتر است که یکی الکتریکی و دیگری کربنهای فعال است که با استفاده از این دو فیلتر، ذرات معلق در هوا را دریافت می کند. همچنین این ماسک قادر است بوی موجود در هوا را جذب کند.
وی به مشکلات تنفسی مبتلایان به آلرژیهای تنفسی و جانبازان شیمیایی اشاره کرد و افزود: این افراد زمانی که هوای سرد را استنشاق می کنند مجاری تنفسی آنها دچار سوزش می شود. از این رو این ماسک مجهز به بخاری الکتریکی است و می تواند هوای سرد موجود در محیط بیرون را گرم کند تا مشکلات این افراد در روزهای سرد رفع شود.
آزادمنش به کاربردهای این سیستم اشاره کرد و اظهار داشت: مبتلایان به آلرژیهای تنفسی، بیماران آسمی، جانبازان شیمیایی، کارگران معادن و گلخانه ها و افرادی که با مواد شیمیایی سرو کار دارند می توانند از این ماسک استفاده کنند.
مجری طرح به مزایای این ماسک اشاره کرد و ادامه داد: تمام ماسکهای موجود در بازار تنها هوا را تصفیه می کند ولی این ماسک قادر است علاوه بر اینکه ذرات معلق در هوا را دریافت و تصفیه می کند بوهای مختلف در محیط را جذب و هوای عاری از بو را به استفاده کننده ارائه دهد. این مزیت برای افرادی که مبتلا به حساستهای تنفسی هستند مفید خواهد بود.
وی با تاکید بر اینکه نمونه این طرح با حمایت پارک فناوری همدان ساخته شده است، خاطرنشان کرد: امیدواریم بتوانیم نمونه صنعتی آن را با همکاری و حمایت مرکز رشد دانشگاه بوعلی تولید کنیم.